Ægdonationsforløb ❤️

Hvordan foregår en ægdonation

Her kan du læse om, hvordan en ægdonation foregår.

step-by-step guide

Step-by-step guide for en ægdonation

Derfor planlægger vi behandlingen sammen med dig, så vi kommer uden om dine ferier, eksaminer mm.
Det ligger os meget på sinde at skabe en hyggelig og tryg atmosfære for vores ægdonorer i klinikken. Mange donerer flere gange, og vi kommer derfor til at ”kende” dig i løbet af en donationsproces, og vores donorkoordinatorer sørger for, at der altid er tid til en kop kaffe og en snak, hvis du har brug for dette, når du kommer til konsultationerne.

Denne scanning skal ligge i perioden mellem 3 dage før du forventer din menstruation til 2. blødningsdag. Vi tager også en blodprøve denne dag for HIV, Hepatitis B+C samt syfilis.

Ved denne scanning sikrer vi os, at alt er som det skal være for at du kan opstarte hormonbehandlingen. Du vil få udleveret medicinen samt en plan for, hvornår du skal tage den, og vi gennemgår forløbet med dig, så du er sikker på hvad du skal gøre.

Mange er nervøse første gang hormonsprøjterne skal tages. Vi sørger for, at du er tryg ved at tage injektionerne ved at give dig grundig instruktion. Vi oplever, at det typisk er forestillingen om indsprøjtningerne, der er værst. Når først du har prøvet det en enkelt gang, virker det oftest ikke så overvældende.

Du skal regne med yderlige 2 ultralydsscanninger forud for ægudtagningen.

Den førte kontrolscanning ligger typisk en uge efter, du er opstartet på hormonerne, og den 2. scanning 2-3 dage efter for at planlægge selv ægudtagningen.

Når ægblærerne er store nok, skal du have en hormonsprøjte, som hjælper med den sidste modning af æggene. Denne sprøjte tages 1½ døgn før selv ægudtagningen. Vi sørger for, at du får instruktioner og en plan med hjem over behandlingen.

Du møder også vores jordemoder/sygeplejerske, som sørger for at give dig smertestillende og en hånd at holde i; og vores bioanalytiker, der sørger for dine æg i laboratoriet.

På ægudtagningesdagen skal du møde på klinikken 30 minutter før selv udtagningen.

Her vil du få lidt almindelig smertestillende medicin, og vi lægger en venflon (blødt kateter i en åre), så vi kan give dig noget smertestillende under selv ægudtagningen.

Ægudtagningen tager ca. 15-20 minutter. Der vil blive lagt en lokalbedøvlse i toppen af skeden og undervejs kan vi give dig noget smertestillede medicin i den venflon du har fået lagt.

Du er velkommen til at tage en person med til proceduren, hvis du ønsker dette, men du kan også fint komme alene – vi skal nok tage os godt af dig.

Efter ægudtagningen skal du blive på klinikken ca. 1 time, hvor du får lidt at spise og drikke, og vi tjekker, at du er fit for fight til at tage fra klinikken igen.

Du skal være opmærksom på, at du ikke selv må køre bil på dagen for ægudtagningen grundet den smertestillende medicin vi har givet dig.

Resten af dagen skal du tage den med ro – dvs. ingen sportsaftaler eller tungt arbejde – men derimod sofa og masser af streaming af dine yndlingsserier.

Langt de fleste kan gå tilbage til deres helt almindelige hverdag dagen efter. Vi opfordrer dig dog til at mærke efter og naturligvis kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Sådan bliver du ægdonor? Send ansøgning